Siirry sisältöön
Dextra / Keskenmenoklinikka / Alkuraskauden keskenmeno

Kahden keskenmenon jälkeen raskaus johtaa synnytykseen 80 prosentilla naisista.

Alkuraskauden keskenmeno

Yksittäisen keskenmenon syynä on useimmiten sattuma, eikä taustalta löydy mitään erityistä altistavaa tekijää. Kun keskenmenot toistuvat, sattuman osuus on pienempi ja syynä saattaa olla hoidettavissa oleva vika.

Raskauden keskeytymiset voivat johtua esimerkiksi hormonaalisista, geneettisistä tai istukan kehitykseen liittyvistä ongelmista. On tärkeää selvittää mahdollisuuksien mukaan keskenmenojen syyt, jotta asiaan liittyvää ahdistusta voidaan lievittää ja ennen kaikkea löytää keinoja, joiden avulla raskaus voisi onnistua paremmin. Esimerkiksi progesteronin (munasarjan ja istukan tuottama keltarauhashormoni) riittämätön eritys voi lisätä keskenmenon riskiä. Tätä voidaan tutkia yksinkertaisella verikokeella. Raskauden ennustetta voidaan parantaa antamalla tarvittaessa progesteronia vaginaalisesti tai ihon alle pistoksina.

Vaikka keskenmenoja olisi useita, tulevien raskauksien ennuste on kuitenkin usein hyvä.  Kahden keskenmenon jälkeen raskaus johtaa synnytykseen 80 %:lla naisista. Neljäkin keskenmenoa kokeneilla todennäköisyys lapsen saamiseen on yli 50 %.

Joissakin tilanteissa ennuste on hoidoista huolimatta huono. Huonon ennusteen tunnistaminenkin on tärkeää, jotta odotukset olisivat realistisia.

https://dextrahedelmallisyysklinikka.fi/2020/02/10/keskenmenon-taustatekijoiden-tunnistaminen-auttaa-kohti-onnistumista/

Ajanvarausta varten siirrämme sinut emoyhtiömme Pihlajalinnan ajanvaraussivustolle

Varaathan oikean pituisen ajan ja kerrot tulosyysi

Jos et löydä sopivaa aikaa,
soita meille 010 312 106

Kaikki verinäyte- ja toimenpideajat varataan puhelimitse tai klinikalla (inseminaatio, alkionsiirto)