Siirry sisältöön
Dextra / Keskenmenoklinikka / Kromosomitutkimukset POC ja niPOC

Kromosomitutkimukset POC ja niPOC

Kromosomitutkimus keskenmenonäytteestä POC

Osa keskenmenoista alkaa runsaalla verenvuodolla ja kohtu tyhjenee itsestään nopeasti. Varsin usein keskenmeno todetaan kuitenkin ultraäänitutkimuksessa ilman, että vuoto on ehtinyt alkaa.  

Silloin käytetään lääkitystä, jolla saadaan vuoto käynnistymään. Jos keskenmeno todetaan meillä, hoidamme myös keskenmenon lääkkeellisen hoidon klinikallamme.  

Tarvittaessa voidaan tehdä myös kromosomitutkimus keskenmenomateriaalista.  

Noin puolet kaikista keskenmenoista johtuu alkion kromosomivioista.  Vaikka alkio olisi poikkeava, se voi kuitenkin kiinnittyä kohtuun. Raskaus alkaa, mutta sikiön kehitys pysähtyy ja raskaus menee kesken.

Mitä POC-näytteestä tutkitaan?

POC on geneettinen tutkimus, joka tehdään keskenmenneestä kudoksesta otetusta näytteestä. Näytteestä tutkitaan ihmisen kaikki 23 kromosomiparia.  Tutkimus tehdään NGS-menetelmällä (Next Generation Sequencing). Tulos saadaan yli 98 %:ssa näytteistä ja tuloksen luotettavuus on yli 99 %. Kudosnäytteen lisäksi tarvitaan myös verinäyte keskenmenon kokeneelta naiselta.  

Sikiön kromosomaalisen poikkeavuuden selvittäminen on tärkeää, löytyipä poikkeavuutta tai ei. Näin autetaan todellisen syyn löytymistä ja oikean hoitomuodon valintaa.

Kenelle POC-tutkimuksesta on hyötyä? 

POC-tutkimus voidaan tehdä keskenmenon yhteydessä saadusta kudoksesta kenelle tahansa. Erityisesti siitä on hyötyä niille, joilla on useita keskenmenoja tai jos raskaus keskeytyy hedelmöityshoitojen jälkeen.  

POC-tutkimus voidaan tehdä myös kaksosraskauteen liittyvissä keskenmenoissa.  

POC-tutkimuksen edut

  • Auttaa selvittämään keskenmenojen syitä 
  • Tulos saadaan useimmista näytteistä ja tulokset ovat erittäin luotettavia 
  • Jos kyseessä ei ole kromosomiviasta johtuva keskenmeno, on syytä etsittävä muista tekijöistä 
  • Tulos vaikuttaa myös hoitomenetelmien valintaan.  Jos esimerkiksi toistuvien keskenmenojen syynä on kromosomivika, raskauden ennustetta voidaan parantaa alkiodiagnostiikan avulla. 

Kromosomitutkimus raskaana olevan naisen verinäytteestä niPOC

Myös niPOC on geneettinen tutkimus, mutta se tehdään raskaana olevan naisen verinäytteestä. Näytteestä tutkitaan ihmisen kaikki 23 kromosomiparia, kuten POC-näytteessä.

Ajanvarausta varten siirrämme sinut emoyhtiömme Pihlajalinnan ajanvaraussivustolle

Varaathan oikean pituisen ajan ja kerrot tulosyysi

Jos et löydä sopivaa aikaa,
soita meille 010 312 106

Kaikki verinäyte- ja toimenpideajat varataan puhelimitse tai klinikalla (inseminaatio, alkionsiirto)