Siirry sisältöön

Alkioiden pakastus 

Koeputkihedelmöityksessä (IVF- ja ICSI) voidaan saada kerralla useita siirtokelpoisia alkioita. Kohtuun näistä siirretään yleensä yksi. Ylimääräiset alkiot voidaan pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Alkiot säilyvät pakastettuina turvallisesti useita vuosia. Parhaimmillaan yli  95 % pakastetuista alkioista on sulatuksen jälkeen siirtokelpoisia.

Pakastettujen alkioiden siirto tehdään useimmiten luonnollisessa kierrossa 5–6 vrk:n kuluttua ovulaatiosta. Kohdun limakalvo voidaan kypsyttää myös hormonilääkkeiden avulla etenkin silloin, kun potilaan oma kierto on epäsäännöllinen tai kun ovulaatiota ei tapahdu.

Alkioiden pakastus tulee useimmiten kyseeseen myös silloin, kun toisella pariskunnasta todetaan vakava sairaus tai pariskunta yhdessä haluaa siirtää lapsen hankkimista myöhemmäksi. Tällöin tehdään koeputkihedelmöityshoito pariskunnan munasoluilla ja siittiöillä ja alkiot pakastetaan tulevaa varten. Koska alkion pakastuksessa ollaan munasolujen pakastamiseen verrattuna jo selvästi pidemmällä hedelmöittymisprosessia, on alkioiden pakastamien munasolujen pakastamista varmempi tapa säilyttää mahdollisuus tuleviin onnistuneisiin raskauksiin. Dextra Hedelmällisyysklinikalla on valmius aloittaa alkioiden pakastamiseen tähtäävä koeputkihedelmöityshoito hyvin lyhyellä varoitusajalla esimerkiksi ennen syöpähoitojen aloittamista.

Ajanvarausta varten siirrämme sinut emoyhtiömme Pihlajalinnan ajanvaraussivustolle

Varaathan oikean pituisen ajan ja kerrot tulosyysi

Jos et löydä sopivaa aikaa,
soita meille 010 312 106

Kaikki verinäyte- ja toimenpideajat varataan puhelimitse tai klinikalla (inseminaatio, alkionsiirto)