Siirry sisältöön
Dextra / Ajankohtaista / Keskenmeno / Toistuvat keskenmenot – vierailu Itävallassa

Toistuvat keskenmenot – vierailu Itävallassa

Tirol Kliniken, universitätskliniken Innsbruck 2. – 3.11.2023

On aina hyvä välillä kurkotella tutun ja totutun tavan ulkopuolelle ja selvittää, miten muilla tavoin asioita voi hoitaa. Kävimme tutustumassa Itävallan Innsbruckissa toimivan yliopistosairaalan lisääntymislääketieteen ja endokrinologian klinikkaan, jossa hoidetaan mm. lapsettomuudesta ja keskenmenoista kärsiviä potilaita. Klinikan johtaja professori Bettina Toth on alan johtava asiantuntija, joka on tutkinut ja kehittänyt tutkimus- ja hoitokeinoja lisääntymislääketieteen alalla kohdattaviin immunologisiin haasteisiin. Pääsimme näkemään, kuinka lämpimästi ja ammattitaitoisesti professori Toth yhdessä moniammatillisen tiiminsä kanssa kohtasi ja hoiti potilaita. Esimerkiksi keskenmenojen hoitoon on klinikalla panostettu valtavasti. Tutkimuksiin pääsee jo kahden keskenmenon jälkeen, kaikille tarjotaan laajat tutkimukset, mm. verikokeita, kohdun ja munasarjojen 3D-ultra ja kohdun immunologiset tutkimukset. Lisäksi tarjotaan mahdollisuutta POC-tutkimukseen (sikiön kromosomien tutkiminen keskenmenomateriaalista), jos keskenmeno on juuri tapahtumassa tai tapahtuu seuraavassa raskaudessa. Myös asiakkaiden henkisestä hyvinvoinnista huolehditaan, klinikalla on oma psykologi ja kaikille tarjotaan mahdollisuutta käydä hänen vastaanotollaan.

Raskauden alettua tarkistetaan verikokein ns. raskaushormoni- (hCG) ja progesteroniarvot. Molempia arvoja seurataan tarvittaessa. Lisäksi raskautta seurataan aktiivisesti ultraäänitutkimuksin jopa viikoittain. Tavoitteena on lievittää uuden raskauden aiheuttamia pelkoja ja epävarmuutta seuraamalla raskauden edistymistä. Lisäksi asiakkaat saavat aina olla yhteydessä klinikkaan, jos voinnissa tapahtuu mitään muutoksia tai tulee esim. alkuraskauden aikana veristä vuotoa. Tällöin yhteyden voi ottaa vaikka yöllä päivystykseen ja raskaana olevan huoli otetaan todesta ja häntä hoidetaan aktiivisesti.

Oli ilo nähdä, miten aktiivisesti Itävallassa halutaan edistää naisten ja sitä kautta myös perheiden hyvinvointia ja terveyttä. Ymmärretään, että toistuvissa keskenmenoissa voidaan usein löytää syy keskenmenojen taustalla. Kaikkien yhteisenä tavoitteena on seuraavan raskauden johtaminen lapsen syntymään. Käynti Tirol Klinikenissä vahvisti omaa käsitystämme siitä, että aktiivinen välittäminen, tutkiminen ja hoitaminen on kaiken vaivan arvoista ja useasti johtaa siihen toivottuun ihmeeseen, uuden elämän syntymiseen. Me täällä Dextra Hedelmällisyysklinikalla olemme sinua varten ja käytössämme on uusimmat, kansainvälisesti hyviksi todetut keinot selvittää ja hoitaa syitä keskenmenojen taustalla.

Elina Lumioksa

Kätilö, Keskenmenoklinikan vastaava

Ajanvarausta varten siirrämme sinut emoyhtiömme Pihlajalinnan ajanvaraussivustolle

Varaathan oikean pituisen ajan ja kerrot tulosyysi

Jos et löydä sopivaa aikaa,
soita meille 010 312 106

Kaikki verinäyte- ja toimenpideajat varataan puhelimitse tai klinikalla (inseminaatio, alkionsiirto)