Siirry sisältöön
Dextra / Lapsettomuus ja lapsettomuustutkimukset / Naisen hedelmällisyyteen vaikuttavia tekijöitä

Naisen hedelmällisyyteen vaikuttavia tekijöitä

Ikä

Naisen hedelmällisyys on parhaimmillaan 20–30-vuotiaana. Merkittävä hedelmällisyyden aleneminen tapahtuu 37 ikävuoden jälkeen, koska sekä munasolujen määrä että laatu heikkenevät.

Epäsäännölliset kuukautiset 

Kuukautiskierron epäsäännöllisyyteen liittyy usein ovulaatiohäiriöitä. Taustalla voi olla monirakkulaiset munasarjat eli PCOS, yli- tai alipaino tai hormonaalinen häiriö.

Tulehdukset ja leikkaukset 

Lantion alueen tulehdukset ja leikkaukset saattavat aiheuttaa arpikiinnikkeitä synnytinelimiin, jolloin munasolu ei pääse kulkemaan munanjohtimia pitkin kohtuun.

Endometrioosi

Endometrioosi on yleinen ongelma, joka vaikeuttaa raskaaksi tulemista kahdella eri mekanismilla. Se voi tehdä synnytinelimiin pesäkkeitä, jotka haittaavat munasarjojen toimintaa ja aiheuttavat arpimuodostumia. Endometrioosipotilailla myös kohdun hormonitasapaino voi olla raskauden alkamisen kannalta epäsuotuisa. Suurella osalla endometrioosipotilaista raskaus alkaa ongelmitta. 

Krooniset sairaudet 

Tietyt krooniset sairaudet voivat vaikeuttaa raskaaksi tulemista, joten niiden olemassaolo selvitetään perustutkimusten yhteydessä. 

Ajanvarausta varten siirrämme sinut emoyhtiömme Pihlajalinnan ajanvaraussivustolle

Varaathan oikean pituisen ajan ja kerrot tulosyysi

Jos et löydä sopivaa aikaa,
soita meille 010 312 106

Kaikki verinäyte- ja toimenpideajat varataan puhelimitse tai klinikalla (inseminaatio, alkionsiirto)